kikker-skateboard-110x120

Klein is mijn nieuwe groot

Zelfstandig

Na 20 jaar ‘corporate life’ binnen de financiële dienstverlening besloot ik begin 2011 als zelfstandige verder te gaan. Met als belangrijkste reden dat mijn passie, energie en realisatiedrang echt niet langer door 1 deur konden  met de politiek, de bureaucratie en gebrek aan oprechte aandacht en authenticiteit. Dat sluimerde al een tijd maar ik ontwaakte volledig door de crisis en de mooie bewegingen die toen boven kwamen. De deeleconomie, society 3.0, HNW, ZPers, kennis niet langer aan de macht, crowdfunding initiatieven en ga zo maar door. Dat sloot aan bij mijn denkbeelden en daar wilde ik aan mee doen! Maar hoe?

Een nieuwe manier van leven

Zoals meestal als je loslaat en je openstelt voor ‘nieuw’, gebeurde er daarna veel met me. Een opdracht als ‘zelfstandig change agent QIEQS’. Zes weken bezinning in Italië. Een afgeketste overname van een hotel/restaurant in Italië. Italiaanse les. Verdieping en opleiding in denkkracht en daarmee licentiehouder geworden bij Mindcom. LeenMijnBrain in het leven geroepen als vervanging van QIEQS, zonder VAR, zonder AOV en zonder algemene voorwaarden. En een nieuw hospitality project in Italië gezocht, gevonden en binnen een jaar ook eigenhandig gerealiseerd. Samen met mijn mooie ‘partner in crime’ Jeroen. Het resultaat: Villa NuMoViv (Nuovo Modo di Vivere of Nieuwe Manier van Leven). Een Italiaans landhuis met 3 verhuurbare appartementen op een prachtplek. Met iedere dag wijds uitzicht op Italiaanse heuvels en het Sibillini gebergte. Een plek waar de natuur bepaalt. Waar de aardbeien nog steeds seizoensgebonden zijn. Een plek waar we weer vanuit de ‘elke euro is er 1’ gedachte opereren, i.p.v. een veelvoud daarvan. Een plek waar mensen elkaar ongevraagd helpen. Een plek waar we weer drukker zijn met de basis van het leven. Een plek die zowel fysiek als mentaal heel veel ruimte biedt. Een plek waar aandacht en authenticiteit de hoofdrol hebben. Onze nieuwe basis.

3 jaar later nu dus. Het laatste jaar ben ik fulltime bouwvakker en projectleider geweest voor ons eigen Villa NuMoViv project. Dat voelt als een soort sabbatical. Fysiek super zwaar, veel te organiseren in een andere taal en cultuur, maar intellectueel minder uitdagend. Begin januari is een deel van ons avontuur op TV geweest bij Ik Vertrek. Mede naar aanleiding daarvan zijn de eerste boekingen binnen. Dit ‘toeristische’ deel staat dus op de rit.

Leenmijnbrain

Ik ben in Villa NuMoViv gestapt vanuit de gedachte om mijn basis te verleggen van uitgeven naar (be)leven, dichter bij de natuur te staan en meer onderdeel uit te maken van een community. En dat in een culinair verantwoord land met een beter klimaat en meer ruimte. Maar ook zeker met de bedoeling om vanuit deze basis weer ‘zakelijk’ aan de slag te gaan. Vanuit de HNW en knowmad gedachte moet dat kunnen!

Ik ben LeenMijnBrain gestart vanuit het idee dat  het einde van het uur-factuur tijdperk en het fulltime inzetten van te dure externen en consultants nadert. Vanuit de gedachte dat het met name mijn unieke denkkracht is die ik kan bieden. Dat iedereen uniek is in zijn of haar denkkracht en dat overal behoefte is aan diversiteit en andere invalshoeken. Vanuit de gedachte dat het dan niet uitmaakt of je dat vanuit Nederland of Italië doet. Alhoewel mijn denkkracht in Italië veel meer de ruimte krijgt en daardoor zelfs nog meer waarde kan toevoegen…

 

Reageren op dit bericht